Izbira IR panela

Izračun potrebne toplotne moči IR panelov:

Danes imamo na voljo različne izračune/programe za izračun višine moči, ki je potrebna za ogrevanje določenega prostora na določeno raven toplote. Vendar morate, da jih boste pravilno uporabili, biti seznanjeni z natančno sestavo objekta, uporabljenim materialom in njegovimi toplotnimi lastnostimi. Na žalost se večina ljudi, pred nakupom ogrevalnega sistema, ne zaveda te ravni podrobnosti.

 

Drugi dejavnik, ki vplivala na izbiro IR panela (ov) je oblika – geometrija prostora. Dolg hodnik na primer, po zgornjem približnem izračunu potrebuje eden 1000 W IR panel, ampak je zaradi dolžine prostora bolj primerno namestiti dva IR panela po 500 W. L oblikovane prostore je treba obravnavati kot dva prostora, ju izmeriti posamezno, sešteti skupaj in nato uporabiti formulo, za približen izračun ogrevalne moči.

V kolikor boste želeli dejanski izračun potrebne toplotne moči IR panelov, zgoraj navajamo približen izračun, nas prosimo kontaktirajte, v najkrajšem času vam bomo na osnovi ogleda ali posredovanih podatkov izdelali dejanski izračun potrebne toplotne moči panelov.

 

PRIMERJAVA CEN ELEKTRIČNE ENERGIJE ZA GOSPODINJSTVA:

Podatki navedenih cen, morda ne odražajo zadnjih sprememb cen, ki jih najdemo v commercial editions.

Podatke o cenah, ki segajo v leto 2000, preverite na EU Energy History.

Referenčni mesec: Maj 2012.

 

Cene vključujejo: Tržno ceno, prenos prek glavnih in lokalnih omrežij, upravne takse in vse davke.