Mnenja

Sabina Kumer – Frizerski salon Deja yu (PREBOLD)

Glede na strošek ogrevanja v sezoni 2011/12, ko sem salon ogrevala na zemeljski plin, sem se odločila da zamenjam obstoječe ogrevanje z varčnejšim načinom ogrevanja. Ko sem začela iskati in preverjati ogrevalne načine, sem hitro naletela na ogrevanje z IR paneli. Stvar mi je bila glede na ceno investicije in predviden strošek ogrevanja zelo zanimiva, zato sem se odločila da to ogrevanje preizkusim v frizerskem salonu, ki ima 50 m2

Po koncu ogrevalne sezone 2012/13 z IR paneli FIRST HEATING, sem ob prejemu obračuna električne energije videla, da sem se pravilno odločila, saj je strošek ogrevanja znašal le 236 evrov. Glede na strošek v letu 2011/12, ki je znašal nekje 1100 evrov, se mi je investicija v IR panela več kot povrnila! Moram pa poudariti, da sem pred sezono salon izolirala z 10 cm stiriporjem, brez nanosa zaključnega sloja.

Prav tako sem opazila, sem namreč astmatik, da v tem letu nisem imela nikakršnih zdravstvenih težav, kot sem jih imela pred ogrevanjem z IR paneli, kar mi je veliko bolj pomembno, kot doseženi prihranki!

Sabina Kumer

 

Bojan Rejcman – Koper

Za infrardeče grelne panele First Heating sem izvedel preko prijatelja, kateri je že uporabljal omenjene IR panele z velikim zadovoljstvom. Kaj hitro sem obiskal podjetje Eusiba d.o.o., kjer so mi, glede na izolativnost in geometrijo stanovanja, ponudili primerne modele IR panelov. Nad izbiro IR panelov in strokovnostjo svetovanja sem bil izredno presenečen, prav tako sem bil presenečen, da je nakup IR panela že vključeval brezžičen programski termostat. Tako sem v januarju 2013 vso stanovanje opremil z ustreznimi stropnimi paneli, pri montaži nisem imel večjih posegov, zahvaljajoč brezžičnem sistemu krmiljenja.

Ogrevanje stanovanja z paneli mi omogoča brezskrbno in prijetno ogrevanje. Ko sem videl, da sem za ogrevanje 150 m2 velikega stanovanja do konca aprila porabil 160 evrov, smo bili zelo veseli!

Priporočam vsem, ki se odločujejo o izbiri ogrevanja!

Bojan Rejcman

 

Barbara Bobik – Masažni salon (Vojnik)

Med iskanjem primernega ogrevanja za masažni salon, sem preko stranke izvedela za IR panele First Heating. Glede na kakovost IR panelov in zadovoljstvo uporabnikov z njimi, sem se odločila, da tudi sama opremim salon z omenjenimi paneli. Po opravljenem ogledu, kjer so mi svetovali in predlagali ustrezne panele, so zelo hitro izvedli brezplačno montažo panelov in programsko nastavitev brezžičnih termostatov. Z celotno storitvijo in odzivnostjo, podjetja Eusiba d.o.o., sem zelo zadovoljna!

Glede na zadovoljstvo strank, z naravno toplino v salonu in mojemu počutju pri delu, bom z IR paneli First Heating zagotovo opremila tudi predprostor savne in salona, zelo priporočam!

Barbara Bobik

 

Tomaž Kozlar – Piran

IR panele First Heating uporabljam od novembra 2012 in sem zelo zadovoljen, dejansko si sedaj nepredstavljam ogrevanje brez njih. Kot dober gospodar sem, pred investicijo v IR panele, preveril ponudnike pri nas in kako so ti paneli sprejeti v ostalih evropskih državah, kjer že dolgo uporabljajo IR ogrevanje. Kaj kmalu sem prišel do zaključka, da bom tudi sam zaupal kvaliteti IR panelov FH. Čeprav so malenkostno dražji od azijskih ponudnikov, katerih nisem zasledil v ostalih državah, bi vsem svetoval nakup IR panelov FH. Namreč tehnologija ogrevanja, ki jo nudi FH, je zagotovo najvarčnejša na tržišču, zato si razliko v ceni hitro povrneš, v mesecu ali dveh.

V kolikor bi ponovno kupoval IR panele, bi se zopet odločil za IR panele First Heating, ne bo vam žal!

Tomaž Kozlar

 

Zdenka Kroflič – Petrovče

Na IR panele me je opozoril sodelavec. Najprej sem si jih ogledala na Celjskem sejmu. Odločila sem se zanje, ker je peč na olje odpovedala. S paneli sem zelo zadovoljna, ker je toplota noč in dan enakomerna in prijetna, zato tudi ni več nobenih prehladov. Ker je hiša stara in neizolirana, je zdaj dosti manj vlage v stanovanju kot prej, ker paneli izsušujejo stene. Elektriko plačujem sproti, tako da vidim porabo. Je cenejše kot olje, pa še nobenega dela ni.

Panele priporočam vsem, ki si želijo prijetnega in cenejšega ogrevanja.

Zdenka K.

 

Peter Florjančič – Studio refleks (Koper)

Jeseni 2012 sem se odločil da zamenjam obstoječo ogrevanje na plin, z drugim cenejšim ogrevanjem. Tako sem svoj studio, za oblikovanje vizualnih komunikacij, opremil z IR ogrevalnimi paneli First Heating, s katerimi sem izredno zadovoljen! Napram ogrevanju na plin so izjemno varčni, saj se strošek ogrevanja, na položnici za električno energijo, skoraj da ne pozna. Pri uporabi plina sem moral prostor ogrevati 24 ur na dan, da sem imel zjutraj v studiu prijetno toplo. Sedaj imam v studio zelo prijetno toplino, brez skrbi in stroškov ogrevanja, kot sem jih imel leta poprej.

Vsem, ki želijo znižati strošek ogrevanja v poslovnih prostorov, priporočam investicijo v IR panele First Heating!

Peter Florjančič

 

Nataša Pučko – Latkova vas

Živim v stanovanjskem bloku, ki ima urejeno ogrevanje na Butan plin. Imam 3 sobno stanovanje. Vsako stanovanje ima svojo peč, kar je bila prednost pri uravnavanju ogrevanja. Vendar je postajal Butan plin iz leta v leto dražji, s čimer so se povečevali tudi stroški ogrevanja. Začela sem iskati alternative in pri tem zasledila ogrevanje z IR paneli. Sprva sem bila zelo skeptična, saj mi zadeva ni bila poznana, na internetu pa sem dobila mešane informacije oziroma skrajno pozitivna in skrajno negativna mnenja glede uporabe IR panelov. Pri odločitvi mi je zelo pomagal pogovor z že obstoječim uporabnikom IR panelov, zaradi česar sem se odločila za nakup. In sedaj po dveh mesecih uporabe, lahko rečen da sem se pravilno odločila. Stroške ogrevanja sem znižala za polovico, prav tako pa morem rečt da je v prostoru prav prijetna temepratura…lahko bi rekla, kot da mi sonce sije ves dan v stanovanju. Samo za primerjavo…termostat imam nastavljen na 22 stopinj med 14.00 in 20.00 uro, na 21 stopinj med 20.00 in 24.00 uro in na 20 stopinj med 24.00 in 4.30 uro. Med 4.30 in 06.00 uro je spet termostat nastavljen na 22.00 stopinj, med 06.00 in 14.00 pa na 20 stopinj. To sem prilagajala glede na odsotnost od doma. S tem da imam ob vikendih ves čas tj. od 06.00 do 22.00 ure na 22 stopinj, ostalo pa na 20 stopinj nastavljen termostat. Ogrevanje me je prišlo 65 eur za mesec december 2013, za januar 2014 pa še nisem prejela položnice. Za 9 m3 porabljenega Butan plina (za ogrevanje vode), pa sem plačala 30,00 EUR. Za normalno ogrevanje z varčevalnim sistemom sem v prejšnjih sezonah pokurila med 40 in 55 m3 plina, za kar sem plačevala med 140,00 in 200,00 EUR. Skratka, jaz sem z nakupom več kot zadovoljna in ga vsakemu, ki razmišlja o sistemu ogrevanja na električno energijo toplo priporočam.

Bi paše povedala, da so mi v podjetju Eusiba odgovorajali na vsa mogoča vprašanja in mi strokovno svetovali glede namestitve panelov, predvsem kako zmogljivi morajo biti in kje jih postaviti. Prav tako je bila montaža opravljena po dogovoru, kar pomeni da ni bilo nobenih zavlačevanj in izgovorov.

 

Na tržišču je vedno več ponudnikov IR panelov, zato se prepričajte pred nakupom, kaj vam ponujajo in prodajajo.

Nataša Pučko

 

Iztok Volmajer – Maribor

Z IR paneli First Heating se že ogrevam od 2013 in lahko zatrdim da so najboljša izbira med IR paneli na tržišču! Imam 60 m2 veliko stanovanje in strošek ogrevanja znaša nekje 40 eur mesečno, pred tem sem se ogreval z konvekcijski električni radiatorji, kjer sem imel za 50% večji strošek ogrevanja in pojav plesni v prostorih. Z uporabo IR panelov First Heating sem rešil pojav plesni in hkrati precej zmanjšal strošek ogrevanja v našem stanovanju. Tako na dosedanjo uporabo IR panelov razumem, zakaj so IR paneli First Heating najbolj cenjeni na evropskem tržišču!

Sam vsakemu toplo priporočam nakup IR panelov First Heating, saj boste tako zagotovo zadovoljen uporabnik IR ogrevanja!

Iztok Volmajer

 

Andrej Kajzer – Kranj

Lansko zimo sem se odločil zamenjati način ogrevanja hiše. Za vir ogrevanja sem do tedaj uporabljal kurilno olje, ki sem ga zamenjal za IR panele.
Glavni razlog za zamenjavo so bili visoki stroški ogrevanja. Z zamenjavo za IR panele so se stroški ogrevanja prepolovili. Poleg tega mi zelo ustreza tudi prijetna toplota, ki na telo učinkuje podobno kot sončni žarki. Ker gre za starejšo hišo, sem zaradi slabe hidro izolacije imel težave tudi z vlago, ki so z uporabo IR panelov izginili.
Testiral sem nekaj panelov različnih proizvajalcev, vendar sem se na koncu odločil za FIRST HEATING. Prepričalo me je ugodno razmerje cena/kvaliteta IR panelov..
V ceno panelov so bili vključeni tudi sobni termostati. PID regulacija sobne temperature deluje natančno z malimi nihanji od žaljene temperature.
Po enem letu uporabe IR panelov  FIRST HEATING lahko rečem, da so se moja pričakovanja v celoti izpolnila. Za dodatna pojasnila, glede testiranja različnih proizvajalcev IR panelov, sem na voljo!

Andrej Kajzer

 

Mnenja so objavljena v takšni obliki, kot smo jo prejeli od uporabnikov!